דומיינים למכירה » לימוד בניית אתרים בוורדפרס או ב-Wix?

לימוד בניית אתרים בוורדפרס או ב-Wix?

ברגע שהחלטנו להיכנס לתחום של בניית אתרים באופן מקצועי ולבצע פרויקטים ללקוחות בדרך כלל אחת משאלות הכניסה לתחום זה באיזה פלטפורמה לבנות את האתרים.

בשונה מבעבר שהיינו צריכים לבנות אתרים באמצעות קוד HTML וקוד CSS היום יש פלטפורמה ייעודית כמעט לכל סוג אתר שקיים, לצורך הדוגמה: Shopify מתאים לבניית חנויות אינטרנטיות.

בשונה מ-Shopify יש 2 פלטפורמות נוספות לבניית אתרים שהפכו לפופולריות במיוחד בשנים האחרונות. הפלטפורמה הראשונה היא וורדפרס והפלטפורמה השנייה היא Wix.

במסגרת המאמר הזה נסקור את 2 המערכות השונות נבין איזו מערכת טובה יותר, ואיך אפשר להיכנס לתחום של בניית אתרים במערכת שנבחר באופן הכי מקצועי שיש.

לימוד בניית אתרים בוורדפרס או בוויקס

איך לבנות אתר מקצועי בשעה וחצי?

יש לי הצעה מעניינת יצרתי עבורכם הדרכה מלאה של למעלה משעה וחצי שתלמד אתכם איך לבנות אתר מ-0 בחינם כולל רכישת אחסון ודומיין. נשמע מעניין? אשמח לשלוח לכם אותה למייל.

ההבדל בין וורדפרס לבין Wix

קוד סגור מול קוד פתוח

אחד ההבדלים המשמעותיים ביותר בין המערכת של וורדפרס לבין המערכת של וויקס הוא העבודה שוורדפרס היא מערכת קוד פתוח ו-Wix היא מערכת קוד סגור.

על רגל אחת זה בעצם אומר שאם אני בונה את האתר על וורדפרס יש לי גישה לקבצים של המערכת ואני יכול לאחסן את האתר בכל אחסון אתרים שאני בוחר ואם אני לא מרוצה מהשירות אני יכול לעזוב מתי שאני רוצה.

זה גם אומר שאין לי הגבלות מבחינת יכולות טכניות, בגלל שיש לי גישה לקוד של האתר ולכל הקבצים אם אני יודע תכנות אני יכול לבנות ולהתאים את המערכת ואת האתר באופן מלא לצרכים שלי.

לעומת זאת וויקס היא פלטפורמת קוד סגור, וזה אומר שהפעם אין לי גישה לקבצים של האתר. כאשר אני בונה אתרים באמצעות Wix אני יוצר משתמש וסיסמה ואני ואמצעות המערכת הנוחה שלהם אני יכול לבנות את האתר.

במידה והחלטתי שאני כבר לא רוצה להמשיך ולעבוד עם וויקס אין לי את היכולת לעזוב ואם אני בכל זאת לא רוצה להמשיך ולעבוד איתם אני אהיה חייב לקחת את כל האתר ולבנות אותו מחדש במקום אחר או עם פלטפורמה אחרת.

זאת אומרת שבשורה התחתונה אם אני בונה אתר בוויקס אני לקוח שבוי שלא יכול לעזוב בזמן שבמערכת של וורדפרס יש לי שליטה מלאה על הקבצים והאתר ואני יכול לעזוב את האחסון מתי שאני רוצה.

אחסון עצמי ורכישת דומיין (התחלה יותר קלה)

אחד היתרונות שיש ל-Wix על פני וורדפרס הוא היכולת שלנו לבנות אתר באופן יותר פשוט מבחינת הצד הטכני שאנחנו צריכים להכיר ברגע שאנחנו מעלים אתר לאוויר.

חשוב להבין שבאופן רגיל כאשר אנחנו יוצרים אתר אנחנו צריכים בתור התחלה לבצע רכישה של דומיין ולאחר מכן לבצע גם רכישה של אחסון אתרים ולקשר בניהם.

לא מדובר על תהליך מסובך ברגע שעושים את זה כמה פעמים אבל בפעם הראשונה זה עשוי להיות קצת מורכב ולקחת זמן.

אחד היתרונות שיש לוויקס הוא שאנחנו לא צריכים לבצע את התהליך והם מאפשרים לנו לרכוש את האחסון ואת הדומיין באופן ישיר מהפלטפורמה שלהם ככה שאנחנו לא צריכים להתנהל עם ספקים נוספים.

מתחת אפשר לראות מדריך שמדבר על הנושא של העלאת אתר לאוויר, כדי להבין קצת יותר איך עובד התהליך.

סרטון הדרכה להעלאת אתר לאוויר

סרטון הדרכה להעלאת אתר לאוויר

עדכונים, מיקום שרת, התאמה אישית

יתרון מאוד חשוב שיש לוורדפרס על פני Wix זה היכולת לבחור את מיקום השרת, אם זה לא השתנה וויקס מאחסנים את השרתים שלהם בארצות הברית.

בגלל ששרתים מארצות הברית מחזירים מהירות נמוכה לישראל זה גורם לכל האתרים שלהם שמיועדים לקהל יעד ישראלי להיטען בצורה איטית מה שעשוי לפגוע גם בקידום של האתר וגם בחווית המשתמש.

בוויקס אין לנו את היכולת לשלוט במיקום השרת בוורדפרס אנחנו יכולים לבחור כל מיקום וכל חברת שרתים שאנחנו רוצים.

נקודה נוספת למחשבה היא שבוורדפרס יש תוסף ייעודי כמעט לכל פעולה שנרצה ועם השינויים המהירים התוספים והמערכת של וורדפרס מתעדכנים באופן הרבה יותר מהיר מהמערכת של וורדפרס ששם כבר מדובר על ארגון ממש גדול ומסורבל.

 

בשורה התחתונה במרבית המקרים עדיף ללמוד בניית אתרים על המערכת של וורדפרס ולא על המערכת של וויקס ששם גם כל החזון שלהם זה לאפשר לבעלי עסקים לבנות אתרים בעצמם, ללא סיוע של בונה אתרים.

לימוד בניית אתרים בוורדפרס

לאחר שהצלחנו להבין איזו מערכת יותר עדיפה לבניית אתרים השלב הבא יהיה להבין איך אפשר ללמוד בניית אתרים בוורדפרס בשנת 2025.

קיימות דרכים רבות ללימוד בניית אתרים גם בחינם וגם בתשלום. בתור התחלה אם עוד אין לכם ניסיון בעולמות של בניית אתרים אז אפשר להתחיל עם מדריכים בחינם ביוטיוב ובגוגל.

יש הרבה מאוד תוכן בחינם שיאפשר לנו ללמוד בניית אתרים ואם מחפשים ממש קשה לפעמים אפילו מצליחים למצוא קורס בניית אתרים בחינם.

למי שרוצה ללמוד בניית אתרים באופן יותר מקיף יש מכללות ומוסדות אקדמאיים שבדרך כלל מספקים ידע מאוד תיאורטי שנמרח על תקופה של שנה בעלות כספית של כמה עשרות אלפי שקלים.

בדרך כלל האופציה של מכללות בשוק כמו בניית אתרים שמשתנה באופן כל כך מהיר תהיה בחירה לא טובה אלא אם כן יש לכם כסף מיותר וממש קשה לכם ללמוד בניית אתרים לבד.

והאופציה הטובה ביותר היא כנראה קורס בניית אתרים אונליין, של בונה אתרים עם הבנה בתחום. למי שרוצה להתחיל בקטן אפשר אפילו למצוא קורסים זולים של לימוד בניית אתרים ב-10 ימים:

https://wp-school.co.il/ten-days-website/

ולמי שרוצה ללמוד בניית אתרים בוורדפרס באופן הרבה יותר מקצועי יש גם קורסים יותר מקיפים כמו וורדפרס Expert שמכילים למעלה מ-500 שיעורים כמעט בכל נושא שקיים.

https://wp-school.co.il/website-course/

בשורה התחתונה זה לא משנה אם תתחילו בחינם או בקורסים בתשלום (למרות שעדיף לא לשרוף כסף על מכללה) והדבר היחידי שחשוב זה להתחיל, לנסות, לראות אם אנחנו אוהבים את התחום ולהמשיך.

יש לכם שאלות או משהו להוסיף? שתפו אותנו בתגובות מתחת!

אם יש לכם שאלות או משהו להוסיף נשמח לשמוע מכם בתגובות מתחת ולסייע במידת הצורך.

איך לבנות אתר בחינם בשעה וחצי?

יש לי הצעה מעניית עבורך, יצרתי הדרכה מלאה של למעלה משעה וחצי שתלמד אותך איך לבנות אתר מ-0 בחינם כולל רכישת אחסון ודומיין. נשמע מעניין? אשמח לשלוח לך אותה למייל.

יוחאי ירמיהו

יוחאי ירמיהו

נעים מאוד, שמי יוחאי ירמיהו ואני עוסק בתחום של עיצוב גרפי, בניית אתרים ובכל העולם הדיגיטלי למעלה מעשור וחצי.

התמחות שלי היא בניית אתרים בוורדפרס בפיתוח מ-0. יש לי למעלה מ-15 תוספים בפיתוח אישי. בשנים האחרונות התאהבתי בתחום של דומיינים הקמתי את האתר המוביל בארץ לדומיינים.

אם אהבתם את המדריך ואתם רוצים לשתף אותו ניתן לעשות זאת על ידי לחיצה על כפתורי השיתוף מתחת:

שיתוף בפייסבוק
שיתוף בטוויטר
שיתוף בוואטסאפ
שיתוף בלינקדאין

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אתכם:

רשמי דומיינים ישראליים + מחירים

מתלבטים באיזה חברת דומיינים לבחור? האם לבחור בחברה הזולה ביותר או לא? במאמר הבא נציג את כל חברות הדומיינים לצד המחירים שלהם והמלצות לבחירת החברה הנכונה.

האם המערכת של וורדפרס מאובטחת?
דומיין ישראלי או דומיין מחו"ל?
השוואת מחירי אחסון אתרים
כלי נגישות