טיפים לבחירת שם דומיין
כאשר אנחנו פותחים עסק או במידה ואנחנו מעוניינים לשווק שירותים או מוצרים מסוימים ברשת באמצעות אתר אינטרנט אחת ההחלטות הראשונות וכנראה החשובות ביותר שיש לנו לבצע היא בחירת שם הדומיין. ישנם כמה מרכיבים שחשוב להכיר בעת בחירת שם לדומיין ובמאמר הבא נציג בפניכם כמה מהדברים שחשוב לדעת כאשר רוכשים דומיין.
איך לבנות אתר מקצועי בשעה וחצי?
יש לי הצעה מעניינת יצרתי עבורכם הדרכה מלאה של למעלה משעה וחצי שתלמד אתכם איך לבנות אתר מ-0 בחינם כולל רכישת אחסון ודומיין. נשמע מעניין? אשמח לשלוח לכם אותה למייל.
✓ על ידי מילוי הטופס אני מאשר/ת קבלת טיפים, מדריכים בחינם וחומר פרסומי למייל
איך לבחור שם דומיין?
למי שעדיין לא יודע מה זה דומיין מדובר על כתובת האתר שמופיעה בדפדפן. כאשר מכניסים את כתובת האתר לתוך הדפדפן האתר נטען מתוך שרת האחסון שאליו מקושר הדומיין והאתר שבניתם והעלאתם לאחסון מופיע לגולש לנגד עיניו.
לבחירת שם הדומיין יש משמעות רבה על הצלחת האתר והצלחת העסק ומתחת ננסה להביא לפניכם כמה שיקולים וטיפים שיעזרו לכם לבצע החלטה מושכלת יותר בעת בחירת השם.
בחירת שם קצר וקולע
חשוב מאוד להבין שככל שהשם של הדומיין יותר קצר ככה יהיה קל יותר לזכור אותו ולהיכנס אל האתר באופן עצמאי גם ללא חיפוש בגוגל. בדרך כלל כאשר אנחנו בוחרים דומיין נרצה לבחור אותו על שם העסק, אבל במידה ושם העסק לא קשור לשם האתר נסו לבחור שם קצר ככל הניתן.
בנוסף ליתרון הזכירות של דומיין קצר יש גם את העניין של שימוש בכתובת מייל עסקי. כאשר אתם מבצעים תהליך של רכישת דומיין אם תרצו לפתוח עליו מייל עסקי בהמשך הדרך ההתנהלות עם המייל והקראת כתובת המייל ללקוחות החברה/עסק תהיה מורכבת כאשר כתובת האתר ארוכה בצורה מוגזמת.
בחירת סיומת הדומיין
כעת לאחר שבחרתם את השם המתחם/האתר הדבר הבא שיש לחשוב עליו הוא מה עדיף דומיין ישראלי או דומיין מחו”ל? כאן הבחירה מאוד פשוטה ואין צורך לחשוב יותר מידי. במידה והאתר מיועד לקהל יעד ישראלי הסיומת שיש לבחור היא co.il במידה ומדובר על קהל יעד מחו"ל עדיף לרכוש סיומת com כל עוד השם שאתם רוצים לרכוש לא תפוס.
למי שזקוק לסיוע יש לנו מאמר באתר עם רשמי דומיינים ישראליים ושם תוכלו לראות את כל ספקי הדומיינים בארץ והמחיר שכל ספק גובה לרישום וחידוש דומיין.
שם טוב המעביר את המסר
אנחנו חיים בעולם מהיר מאוד ולאנשים אין זמן וסבלנות, ולכן שמות שמנסים להתחכם לעיתים יכולים לגרום לכך שלא נצליח להעביר לגולש את המסר שאנחנו רוצים ולא נצליח לגרום לו להבין מהם השירותים שאנחנו מציעים בתור עסק.
ככל הניתן ההמלצה היא לבחור שם שמספיק לקרוא או לשמוע אותו על מנת להבין מה השירות שבעל האתר מציע. לצורך הדוגמא: Sizes הוא אתר המציג גדלים של עבודות גרפיות. מדובר על שם קצר וקולע שמעביר את המסר בצורה מצוינת. מספיק לראות את השם של האתר ולהבין באופן מיידי במה האתר עוסק ומה הוא מציע.
דוגמא נוספת היא האתר BannerDesign כאן מדובר באתר המציע עיצוב באנרים ומספיק לקרוא את שם האתר כדי להבין זאת. בנוסף לשם האתר חשוב גם ליצור עיצוב לוגו מקצועי לעסק שיעזור להעביר את המסר שאתם רוצים בצורה טובה ויעילה יותר.
שם ללא סימן מסחרי (Trademark)
במידה ואתם מכוונים גבוה ומתכננים להקים חברה גדולה עם מאות עובדים הדבר הראשון שתרצו לעשות הוא לוודא שעל שם העסק או שם הדומיין אין סימן מסחרי. במידה ויש סימן מסחרי לשם הדומיין זה יכול לגרום לבעיות משפטיות בהמשך הדרך ואתם לא רוצים להתעסק עם כל הכאב ראש הזה.
ללא שימוש במקפים (-) או מספרים
הטיפ האחרון שניתן לכם הוא לרכוש דומיין ללא מקפים וללא מספרים. השימוש במקפים מתבצע על ידי הפרדת 2 מילים עם מקף בניהם. לדוגמא BestDomains יהפוך ל-Best-Domains. השימוש במקף הוא לחלשים בלבד וכל עוד זה אפשרי ועדיף לרכוש את הדומיין ללא מקף.
במידה ואתם רוצים להגן על השם לעיתים אפשר לרכוש את הדומיין גם עם מקף וגם ללא מקף. למשל לרכוש גם את BestDomains וגם את Best-Domains. שיטה זאת נהוגה בחברות הגדולות שנוהגות לרכוש את מרבית שמות הדומיינים בארצות בהם הם פועלים.
במידה והשם תפוס ואין לכם ברירה אלה לרכוש את הדומיין עם מקף אז זה אפשרי אבל אל תשכחו שקיימת ישות נוספת שמחזיקה את שם הדומיין שלכם ויכולה לגרום לנזק תדמיתי בהמשך הדרך.
ניתן גם לבצע בדיקת בעלות דומיין ושם לבודק את פרטי מחזיק הדומיין הנוכחי ותוכלו לנסות ליצור איתו קשר ולבדוק אם קיימת אפשרות לרכוש ממנו את הדומיין.
איך לבנות אתר בחינם בשעה וחצי?
יש לי הצעה מעניית עבורך, יצרתי הדרכה מלאה של למעלה משעה וחצי שתלמד אותך איך לבנות אתר מ-0 בחינם כולל רכישת אחסון ודומיין. נשמע מעניין? אשמח לשלוח לך אותה למייל.
✓ על ידי מילוי הטופס אני מאשר/ת קבלת טיפים, מדריכים בחינם וחומר פרסומי למייל
יוחאי ירמיהו
נעים מאוד, שמי יוחאי ירמיהו ואני עוסק בתחום של עיצוב גרפי, בניית אתרים ובכל העולם הדיגיטלי למעלה מעשור וחצי.
התמחות שלי היא בניית אתרים בוורדפרס בפיתוח מ-0. יש לי למעלה מ-15 תוספים בפיתוח אישי. בשנים האחרונות התאהבתי בתחום של דומיינים הקמתי את האתר המוביל בארץ לדומיינים.
אם אהבתם את המדריך ואתם רוצים לשתף אותו ניתן לעשות זאת על ידי לחיצה על כפתורי השיתוף מתחת:
מאמרים נוספים שעשויים לעניין אתכם:
בדיקת בעלות לדומיין הוא תהליך המאפשר לנו לראות מי הבעלים הנוכחי של הדומיין וברוב המקרים גם את פרטי יצירת הקשר של האדם שעל שמו רשום הדומיין. במדריך זה נלמד אתכם כיצד לבצע בדיקת בעלות דומיין ואיך למצוא את הפרטים של האדם שמחזיק בדומיין.
מתלבטים באיזה חברת דומיינים לבחור? האם לבחור בחברה הזולה ביותר או לא? במאמר הבא נציג את חברות הדומיינים הקיימות בארץ לרישום דומיינים ישראליים לצד המחירים של כל חברה וטיפים חשובים שיעזור לכם לבחור את החברה הטובה ביותר לדומיין של העסק שלכם.
במדריכים הקודמים באתר לימדנו אתכם את המשמעויות של סיומות דומיינים בארץ ואת המשמעויות של סיומות דומיינים בחו"ל. כעת ננסה לענות על שאלה שהרבה בעלי אתרים נוטים לטעות בה ונסביר מתי לבחור דומיין ישראלי (סיומת co.il) ומתי לבחור דומיין מחו"ל (סיומת com).
ציון DR של ahrefs מאפשר לנו להבין מהו החוזק של דומיין/אתר לפי פרופיל הקישורים שהוא מקבל מאתרים אחרים. כנסו ולמדו כיצד לבדוק ציון של אתר בחינם.
יש לכם שאלות או משהו להוסיף? שתפו אותנו בתגובות מתחת!
אם יש לכם שאלות או משהו להוסיף נשמח לשמוע מכם בתגובות מתחת ולסייע במידת הצורך.