העברת בעלות דומיין ישראלי + מחירים
במידה ואתם מעוניינים לרכוש דומיין וניתן לראות את הרשימה המלאה של דומיינים למכירה שיש לנו להציע חשוב לדעת שלאחר שאנחנו מעבירים את הדומיין לחזקה שלכם יש צורך לבצע גם תהליך של העברת בעלות על מנת שהדומיין יהיה על שמכם באופן רשמי וחוקי. מדובר כאן על תהליך שמתבצע מול ספק הדומיינים שבו אתם נמצאים וכרוך בתשלום נוסף ובמאמר זה נסביר מהי העברת בעלות לדומיין וכיצד לבצע את התהליך על הצד הטוב ביותר.
איך לבנות אתר מקצועי בשעה וחצי?
יש לי הצעה מעניינת יצרתי עבורכם הדרכה מלאה של למעלה משעה וחצי שתלמד אתכם איך לבנות אתר מ-0 בחינם כולל רכישת אחסון ודומיין. נשמע מעניין? אשמח לשלוח לכם אותה למייל.
✓ על ידי מילוי הטופס אני מאשר/ת קבלת טיפים, מדריכים בחינם וחומר פרסומי למייל
למה צריך לעשות העברת בעלות לדומיין?
כאשר מתבצע רישום של דומיין ישראלי באחד מרשמי הדומיינים בארץ יש להגדיר את הפרטים של בעל הדומיין (שם, טלפון, מייל וכדומה) ותוכלו ללמוד כיצד לצפות בפרטים שהוגדרו לדומיין במאמר המסביר איך לבצע בדיקת בעלות לדומיין על מנת לוודא שבעל הדומיין האמיתי הוא באמת האדם מולו אתם מתנהלים בעת רכישה של דומיין.
באופן כללי כאשר מבצעים העברת דומיין מחשבון אחד לאחר תהיה לכם אפשרות לשנות את כל הפרטים שרשומים תחת הדומיין בספק הדומיינים שבו אתם משתמשים, את כל הפרטים מלבד השם של מחזיק המתחם (הדומיין) ובשביל שתוכלו לשנות גם את שם בעל הדומיין ולרשום את הדומיין על שמכם תצטרכו לבצע תהליך של העברת בעלות.
העברת בעלות הוא בעצם תהליך שבו יש צורך למחוק את הדומיין ולרשום אותו מחדש באופן מיידי עם השם של בעל הדומיין החדש. רצוי לבצע את התהליך בכל עסקה של רכישה או החלפה של דומיין על מנת לוודא שיש לכם חזקת ניהול מלאה על הדומיין ועל מנת להימנע מבעיות משפטיות בהמשך הדרך.
כיצד מתבצעת העברת בעלות של דומיין?
התהליך של העברת בעלות והמחיר שלו משתנה מספק דומיינים אחד למשנהו. בדרך כלל לאחר שהדומיין נמצא בחשבונכם על מנת לבצע שינוי השם בעל הדומיין הקודם יצטרך לשלוח לכם מסמך חתום + תעודת זהות ובמסמך הוא יצטרך להצהיר על כך שהוא מעביר את הדומיין לחזקה שלכם ושהוא מאשר את החלפת/שינוי השם הישן לשם החדש של מחזיק הדומיין הנוכחי (האדם שרכש את הדומיין).
לכל ספק דומיינים יש מסמך חתום משלו ודרישות שונות. קיימים ספקי דומיינים שאפילו מחייבים אישור מנוטריון על מנת לבצע את תהליך של העברת בעלות ורצוי להימנע מהשימוש בספקים שהופכים את התהליך למסובך ומסורבל. הדבר השני שמשתנה בין רשמי הדומיינים בארץ הוא המחיר ונכון להיום המחיר נע בטווח מחירים של 250-350 ש"ח.
ביצוע העברת בעלות/זכויות עבור דומיין
על מנת להקל עליכם את התהליך של העברת בעלות נציין בטבלה מתחת את חברות הדומיינים המובילות בארץ לרישום דומיינים ישראליים. לחיצה על השם של רשם הדומיינים תוביל אתכם לעמוד המכיל פרטים נוספים וטפסים בנוגע להעברת בעלות (Re-assign) ולצד פרטים אלו נציין גם את המחיר של ביצוע התהליך באותה חברה דומיינים.
כמובן שקיימות חברות נוספות לדומיינים המאפשרות ביצוע העברת זכויות דומיין לשם אחר אך ציינו מתחת רק את החברות שהכילו באתר מסמך מסודר עם הפרטים של העברת בעלות והטפסים הנדרשים ובחרנו לא לציין חברות ללא עמוד מסודר בנושא.
מתחת תוכלו לראות מחירים של העברת בעלות עבור החברות שמאפשרות לבצע את התהליך. נציין שהיה לנו ניסיון של העברת בעלות של דומיינים עם חברת בוקס ולייביאנאס וזה עבר חלק. בחברת דומיין דה נט לעומת זאת התהליך מסובך יותר ומצריך אישור נוטריון.
מחיר העברת בעלות לדומיין ישראלי
רשם דומיינים | מחיר העברת בעלות |
---|---|
טפסי העברת בעלות Box (בוקס) | 250 ש"ח |
טפסי העברת בעלות DomainTheNet (דומיין דה נט) (דורשים אישור עורך דין/נוטריון) | 258.32 ש"ח |
טפסי העברת בעלות LiveDNS (לייבדיאנאס) | 350 ש"ח |
איך לבנות אתר בחינם בשעה וחצי?
יש לי הצעה מעניית עבורך, יצרתי הדרכה מלאה של למעלה משעה וחצי שתלמד אותך איך לבנות אתר מ-0 בחינם כולל רכישת אחסון ודומיין. נשמע מעניין? אשמח לשלוח לך אותה למייל.
✓ על ידי מילוי הטופס אני מאשר/ת קבלת טיפים, מדריכים בחינם וחומר פרסומי למייל
יוחאי ירמיהו
נעים מאוד, שמי יוחאי ירמיהו ואני עוסק בתחום של עיצוב גרפי, בניית אתרים ובכל העולם הדיגיטלי למעלה מעשור וחצי.
התמחות שלי היא בניית אתרים בוורדפרס בפיתוח מ-0. יש לי למעלה מ-15 תוספים בפיתוח אישי. בשנים האחרונות התאהבתי בתחום של דומיינים הקמתי את האתר המוביל בארץ לדומיינים.
אם אהבתם את המדריך ואתם רוצים לשתף אותו ניתן לעשות זאת על ידי לחיצה על כפתורי השיתוף מתחת:
מאמרים נוספים שעשויים לעניין אתכם:
דומיינים פגי תוקף הם דומיינים שהיו רשומים באחד מספקי הדומיינים אבל בעל הדומיין/אתר שכח לחדש את הדומיין או שהחליט שהוא כבר לא מתכוון להשתמש בו יותר ולכם יש את האפשרות לרכוש אותו ברגע שהוא מתפנה לרישום מחדש. במאמר הבא נלמד אתכם איך למצוא דומיינים כאלו.
מתלבטים באיזה חברת דומיינים לבחור? האם לבחור בחברה הזולה ביותר או לא? במאמר הבא נציג את כל חברות הדומיינים הקיימות בארץ לרישום דומיינים ישראליים לצד המחירים של כל חברה וטיפים חשובים שיעזור לכם לבחור את החברה הטובה ביותר לדומיין של העסק שלכם.
בדיקת בעלות לדומיין הוא תהליך המאפשר לנו לראות מי הבעלים הנוכחי של הדומיין וברוב המקרים גם את פרטי יצירת הקשר של האדם שעל שמו רשום הדומיין. במדריך זה נלמד אתכם כיצד לבצע בדיקת בעלות דומיין ואיך למצוא את הפרטים של האדם שמחזיק בדומיין.
יש לכם שאלות או משהו להוסיף? שתפו אותנו בתגובות מתחת!
אם יש לכם שאלות או משהו להוסיף נשמח לשמוע מכם בתגובות מתחת ולסייע במידת הצורך.