בדיקת בעלות של דומיין ישראלי
התהליך של בדיקת בעלות לדומיין מאפשר לנו לראות מי הבעלים הנוכחי של הדומיין וברוב המקרים גם את פרטי יצירת הקשר של האדם שעל שמו רשום הדומיין ופרטי יצירת קשר של אנשים נוספים המקושרים לדומיין. במדריך זה נלמד אתכם כיצד לבצע בדיקת בעלות דומיין ואיך למצוא את הפרטים של האדם המחזיק בדומיין.
איך לבנות אתר מקצועי בשעה וחצי?
יש לי הצעה מעניינת יצרתי עבורכם הדרכה מלאה של למעלה משעה וחצי שתלמד אתכם איך לבנות אתר מ-0 בחינם כולל רכישת אחסון ודומיין. נשמע מעניין? אשמח לשלוח לכם אותה למייל.
✓ על ידי מילוי הטופס אני מאשר/ת קבלת טיפים, מדריכים בחינם וחומר פרסומי למייל
למה צריך לבצע בדיקת בעלות לדומיין?
קיימות סיבות רבות לצורך של מציאת פרטי הבעלות של הדומיין אבל בדרך כלל מדובר על הצורך של ביצוע שיתוף פעולה עם בעל האתר כאשר פרטי יצירת הקשר שלו לא נמצאים באתר או הרצון של רכישת דומיין והזכות לשימוש בו. לאחר מציאת פרטי יצירת הקשר של מחזיק הדומיין תוכלו ליצור איתו קשר ולהציע לו תמורה כספית בעבור הדומיין או לנסות לבצע איתו איזשהו סוג של שיתוף פעולה הקשור לדומיין.
חיפוש דומיין באיגוד האינטרנט הישראלי
במידה והאתר שעבורו אתם רוצים לבצע את בדיקת הבעלות הוא אתר עם סיומת דומיין ישראלית (סיומת co.il, org.il וכו'…) רצוי לעשות את בדיקת הבעלות על ידי שימוש במערכת Whois של איגוד האינטרנט הישראלי.
במידה ומדובר על דומיין מחו"ל יש צורך לבצע את בדיקת ה-Whois באתרים מחו"ל המאפשרים לראות של מי הדומיין. חשוב לציין שבחו"ל קיימת אפשרות לבצע הסתרת פרטי יצירת קשר של בעל הדומיין (מה שלא אפשרי בארץ) ולכן לא תמיד ניתן למצוא את פרטי הבעלים כאשר מדובר על דומיין מחו"ל (סיומת com, net, org וכו'…)
על מנת למצוא את פרטי מחזיק הדומיין לחצו על הקישור הבא שיוביל אתכם לעמוד של איתור פרטי Whois באיגוד האינטרנט הישראלי. חשוב לציין שכאשר אתם מכניסים את הדומיין לתיבת החיפוש יש לכתוב את שם המתחם באופן נקי וללא http או www. לדוגמא bestdomains.co.il.
לאחר לחיצה על כפתור החיפוש תופיע לכם הודעה שתאפשר לדעת האם הדומיין תפוס או פנוי ובמידה והוא תפוס יופיעו גם פרטי יצירת הקשר של בעל הדומיין הנוכחי.
בדיקת בעלות דומיין ומציאת המידע הנחוץ
לאחר שסיימתם את החיפוש הראשוני אתם תקבלו את החלון הבא שמכיל אפשרויות מידע שונות. מתחת ננסה להסביר לכם איזה מידע הקשור לדומיין תציג כל אחת מהאפשרויות.
- מידע כללי – השדה של מידע כללי יציג את תאריך רישום הדומיין, תאריך סיום הרישום (תאריך פקיעת הדומיין) ואת הסטטוס של הדומיין (נעול, ניתן להעברה וכו'…).
- פרטי מחזיק שם המתחם, איש קשר אדמיניסטרטיבי ומנהל ה-Zone – אלו בדרך כלל השדות שיכילו את פרטי יצירת הקשר של מחזיק הדומיין או של גורמים טכניים הקשורים לדומיין. לעיתים יהיה מדובר על אותם הפרטים בכל השדות השונים ולעיתים יהיו אנשי קשר שונים בכל אחת מהחלוניות.
- שרתי DNS – שדה זה יאפשר לכם לראות מהם שרתי ה-DNS שאליו הדומיין מקושר. בדרך כלל שדה זה יאפשר לנו להבין באיזה חברת אחסון נמצא כרגע הדומיין.
- רשמים מוסמכים – יאפשר לצפות באיזו ספק דומיינים רשום הדומיין. ניתן לראות מידע נוסף על חברות הדומיינים במאמר המסביר על חברות דומיינים ישראליות ומחירים.
אז לצורך הדוגמא אם נלחץ על השדה של פרטי מחזיק שם המתחם תוכלו לראות את פרטי יצירת הקשר של בעל הדומיין.
ב-90% אחוז מהמקרים הפרטים של בעל הדומיין יופיעו בשדות של מחזיק המתחם, מנהל ה-Zone או איש קשר אדמיניסטרטיבי. במידה ואף אחד מהפרטים האלו לא נכון (בעל הדומיין הכניס פרטים שגויים בכוונה) לצערנו אין מה לעשות והשיטה של בדיקת בעלות לדומיין לא תסייע לכם ותצטרכו לנסות ולמצוא דרך אחרת למציאת הפרטים של בעל הדומיין.
איך לבנות אתר בחינם בשעה וחצי?
יש לי הצעה מעניית עבורך, יצרתי הדרכה מלאה של למעלה משעה וחצי שתלמד אותך איך לבנות אתר מ-0 בחינם כולל רכישת אחסון ודומיין. נשמע מעניין? אשמח לשלוח לך אותה למייל.
✓ על ידי מילוי הטופס אני מאשר/ת קבלת טיפים, מדריכים בחינם וחומר פרסומי למייל
יוחאי ירמיהו
נעים מאוד, שמי יוחאי ירמיהו ואני עוסק בתחום של עיצוב גרפי, בניית אתרים ובכל העולם הדיגיטלי למעלה מעשור וחצי.
התמחות שלי היא בניית אתרים בוורדפרס בפיתוח מ-0. יש לי למעלה מ-15 תוספים בפיתוח אישי. בשנים האחרונות התאהבתי בתחום של דומיינים הקמתי את האתר המוביל בארץ לדומיינים.
אם אהבתם את המדריך ואתם רוצים לשתף אותו ניתן לעשות זאת על ידי לחיצה על כפתורי השיתוף מתחת:
מאמרים נוספים שעשויים לעניין אתכם:
מתלבטים באיזה חברת דומיינים לבחור? האם לבחור בחברה הזולה ביותר או לא? במאמר הבא נציג את חברות הדומיינים הקיימות בארץ לרישום דומיינים ישראליים לצד המחירים של כל חברה וטיפים חשובים שיעזור לכם לבחור את החברה הטובה ביותר לדומיין של העסק שלכם.
העברת בעלות לדומיין ישראלי הוא תהליך שמתבצע בעת מכירה/החלפה של דומיין ובו מבצעים מחיקה של הדומיין ורישום מחודש עם שם בעל הדומיין החדש. במאמר הבא נסביר כיצד מבצעים העברת בעלות לדומיין ומה המחירים של התהליך בחברות הדומיינים השונות הקיימות בארץ.
יש לכם שאלות או משהו להוסיף? שתפו אותנו בתגובות מתחת!
אם יש לכם שאלות או משהו להוסיף נשמח לשמוע מכם בתגובות מתחת ולסייע במידת הצורך.
2 תגובות
לא ניתן לפרסם תגובות
שלום ברשותי אתר ואני מעוניין להחליף את הדומיין או לחילופין להוסיף דומיין אם אפשר שגם הוא יפתח את אותו אתר האם ניתן, והאם ניתן דרכם יש אפשרות לקבל מכם את הנייד או בזק אשמח
תודה
שלום יעקב,
זה אפשרי להחליף דומיין אבל אם מדובר על דומיין שמקודם בגוגל אז ההחלפה מעט יותר מורכבת ויש צורך לבצע הפניות 301 מהדומיין הישן לחדש (ולתחזק את שני הדומיינים ברמת החידוש). יש אולי מידע נוסף בנושא של הפניות בסרטון הבא:
https://www.youtube.com/watch?v=PsoKrT7c2nw
כמובן גם שאתה יכול לפתוח אתר אחר עם דומיין אחר אבל עדיף שזה לא יהיה אותו אתר על מנת להימנע מכפילויות של תוכן כדי שזה לא יפגע בקידום של האתר.
ב-2 המקרים זה לא משהו שנוכל לסייע בו מעבר לכיוון הכללי של מה שצריך לעשות כפי שהוצג מעל.
שיהיה בהצלחה